Versiunea romana Switch to english version
george

 

M-am nascut in Buftea, pe 3 aprilie 1979, si tot acolo am si crescut. Cam toata copilaria si adolescenta am stat in Buftea, fara prea mari dorinte de a cunoaste ce se intimpla in jur. Prima trupa in care am cintat a fost Destin balcanic, cu care am avut ceva cintari in Bucuresti si in tara. Aproape ca ma simteam vedeta :). Probabil ca as fi fost si acum in Destin balcanic, cu prietenii din copilarie, daca nu se decidea Saracin ca vrea sa faca armata. Chestia asta m-a coborit brusc cu picioarele pe pamint, asa ca m-am angajat ca tehnician de sunet. Stiti vorba aia: "fiecare sunetist, un muzicant ratat". Dupa mai multe joburi, lucrind sunetist la Big Brother, am cunoscut-o pe nevasta-mea, doar ca nu stiam ca e nevasta-mea, mi-a explicat ea mai tirziu :D.

Am incercat mai multe formule de trupa care n-au mers, si ma cam desumflasem. Pina la urma am raspuns la un anunt online al trupei de hardcore Proof, care cauta chitarist. Am avut si vreo 2 cintari cu ei, doar ca nu ma simteam deloc bine in stil. Asa ca propunerea lui Felix de a cinta cu Sahara m-a bucurat foarte tare.

Intre timp am dezvoltat si o pasiune foarte grea, a cumparatului sculelor. Bine macar ca nu sint pasionat de masini de curse sau de yacht-uri. Oricum, dupa ceva eforturi am schimbat citeva zeci de chitare si de amplificatoare, de ajuns incit sa nu mai pot sa ma atasez de un anumit instrument. Acum cint la fel de prost cu orice chitara. Momentan am reusit sa stabilesc citeva puncte fixe in preferintele mele: nu-mi plac chitarele cu tremolo bridge, nu-mi place cum suna stratul in pozitiile intermediare 2 si 4, nu-mi plac amplificatoarele pe tranzistori si procesoarele digitale de chitara. Momentan rig-ul arata cam asa:

Chitare:

  • 2007 Fender Baja Tele la care am modificat aproape tot, iar acum am adus-o la starea initiala.
  • 1994 Gibson Les Paul Studio Lite cu un set Burstbucker #1.
  • 1988 Martin HD-28. O chitara fenomenala.

Folosesc corzi Ernie Ball 10-46 , pene Dunlop .88 tortex., tuner Sonic Research Turbo Tuner, cablu de chitara Dimarzio Instrument Cable.

 

Amplificare:

  • head Komet la care tot experimentez cu lampile de preamp, dar m-am hotarit la EL-34 pentru finali, cu toate ca si KT-66 suna foarte bine pentru tonurile gen Fender.
  • cabinet 2x12" Addict Cabs cu un Celestion G-12M Greenback si Scumback M-75 (care suna bine si e usor de carat, dar mie imi plac cabinetele 4x12")

 

Pasiunile mele sint destul de simple: fata mea de 8 luni, cumparatul sculelor, discutiile interminabile si degeaba despre scule, sporturile de contact. Imi place muzica de orice gen dar mai ales cea americana. Ultimele obsesii sint Lenny Kravitz, Ben Harper, Gov't Mule, Bruce Springsteen, dar imi plac si trupe ceva mai heavy gen Deftones, Soundgarden. De politica si religie mi se rupe.

e-mail George: george[at]stonebox.ro

george_1.jpg
george_2.jpg
george_3.jpg
george_4.jpg
george_5.jpg
george_6.jpg

george_7.jpg
george_8.jpg
george_9.jpg

COMPONENTA:

Ascultati noul single, King Of The World

NEWSLETTER!

Stonebox newsletter
Clic pe plic pentru a va inscrie!

VIZITATI-NE SI PE:

MySpace
www.myspace.com/stoneboxband

YouTube
www.youtube.com/stoneboxband

facebook
www.facebook.com/pages/Stonebox/

ReverbNation
www.reverbnation.com/stoneboxband

IN CURAND NOUL ALBUM!

coperta album